Dealerlocator

Zoek de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt!

Klik hier

Over ons

Verzekeraars, politie, brancheorganisaties en scooterdealers slaan de handen ineen om diefstal van scooters een halt toe te roepen. 

Verzekering

De gevolgen van het hoge diefstalrisico van scooters zijn groot. Scootereigenaren betalen een hoge verzekeringspremie. In sommige regio’s is de premie in 8 jaar tijd bijna verdubbeld. Unigarant Verzekeringen en Enra stimuleren daarom het gebruik van een goedgekeurd GPS-volgsysteem. Laat u een dergelijk systeem inbouwen, dan krijgt u niet alleen korting op de premie, maar ingeval van diefstal hoeft u ook geen eigen risico te betalen.

Waarom certificeren

Volgsystemen moeten zijn goedgekeurd om zeker te weten dat het systeem aan hoge technische eisen voldoet. Denk daarbij aan een zeer laag stroomverbruik (u wilt niet dat uw accu leegloopt) en waterdichtheid. Daarnaast garandeert de goedkeuring dat ook de keten rond volgsystemen, van inbouw tot opvolging, goed geregeld is.

Wat houdt de goedkeuring in?

Het VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit) heeft het Keurmerk voor Voertuigbeveiliging ontwikkeld. Aan de hand van keuringsvoorschriften (speciaal voor scooters) laat het VbV controleren of beveiligingsmiddelen wel aan de strenge keurmerkeisen voldoet.

Daarnaast kijkt het VbV naar de keten achter het systeem. Denk hierbij aan de verplichte (en door Justitie erkende Particuliere Alarmcentrale (PAC)) bescherming van privacy, politie-opvolging en een frequente zelf-test van het systeem.

Wie controleert?

De partij die controleert of systemen aan de eisen voldoen is SCM, een onderdeel van KIWA. De technische testen laat SCM weer uitvoeren door TNO. Als aan alle eisen is voldaan wordt het volgsysteem gecertificeerd. Gecertificeerde systemen dragen een keurmerksticker met een uniek nummer.

Naast het systeem moet ook de inbouw aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. De installateur (meestal een tweewielerspecialist) wordt ook door SCM gecontroleerd en gecertificeerd. Alleen een gecertificeerde dealer mag en kan een inbouwcertificaat afgeven aan de eigenaar. De politie eist dat een erkende Particuliere Alarmcentrale wordt ingeschakeld om nodeloze alarmering van de Politie te voorkomen.
powered by The Online Factory